Разкри се как Христо Иванов е предал Бойко Борисов

Христо Иванов, Бойко Борисов
Христо Иванов, Бойко Борисов

„Христо Иванов ме предаде за втори път“ ,ревна лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов преди дни в публичното пространство. 

Сайтът „За София“ разкри какво точно е било предателството, за което Борисов говори.

Това е бил тайният план, в който Борисов е повярвал, подхлъзнат от Христо Иванов, че последният ще разцепи коалицията ППДБ на две – „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Борисов през цялото време е вярвал, че това ще се случи. Именно затова по време на предизборната кампания наговори куп негативни неща за „Продължаваме промяната“, но не каза нито едно лошо нещо за „Демократична България“.

Бойко Борисов искрено се е надявал след изборите – ППДБ да се разцепи на две и едната половина да управлява, заедно с него. Именно заради това, приближените до него социолози по време на предизборната кампания развиваха тезата, че разпада ще се случи, но както виждаме – бъркали са се жестоко.

Борисов обаче е загубил политически ориентир и опонентите му го надлъгаха. Не само, че ППДБ не се разцепиха, както той желаеше, но Христо Иванов жертва себе си и подаде оставка, с което парира възможността на Борисов да си отмъсти, а в същото време коалицията започна да вдига рейтинг.

Оттогава Борисов не е на себе си. Буквално всеки ден рони крокодилски сълзи и не спира да говори как много искал да бъде с ППДБ. Борисов падна в собствения си капан – да се чуди как да управлява с ДПС и ИТН, без да има политически субект, който да го валидира, както пред Европа, така и пред по-интелигентната част от обществото, която досега неведнъж го е сваляла от власт на жълтите павета.

Facebook Comments